Aandacht voor elkaar dankzij Innergie

15 juli 2022

Match

Daar zaten we dan. In de schaduw van een grote boom aan het water. Lerend van Christel Bassing van Innergie. Lerend van elkaar. Heel bijzonder hoe deze teambuildingsessie verliep. En vooral ook heel waardevol te ontdekken waar we staan en hoe mooi we elkaar aanvullen.

Waarden en kwaliteiten

“Ik heb een paar punten waar ik jullie over wil laten nadenken. Even om de focus te leggen op jullie als team. Kijken waar de energie zit en waar nog kansen liggen,” zo begon Christel de training. We kregen uitleg over de vijf verschillende elementen of archetypes waaraan zoveel waarden en kwaliteiten kunnen worden gekoppeld.

Overeenkomsten

Ook leerden we over twee belangrijke basisprincipes: “Alles is altijd in ontwikkeling en in beweging. En alles is met elkaar verbonden.” Wij merkten op dat wij als team daarin dus niet zoveel verschillen van ons netwerk. Misschien dat we daarom wel zo blij worden van het werk dat we doen!

Hoe en waarom

Christel vervolgde dat het dan ook vooral belangrijk is hoe wij de dingen doen, zoals we ze doen. “Het gaat er vaak niet eens echt om wat je doet. Hoe en waarom, je drijfveren bepalen je kracht.” Het was ontzettend leerzaam te zien waarin wij met elkaar de kracht van Samen in de Regio vormen.

Waarin wil je beter worden?

Er was aandacht voor vragen, voor wensen, voor voornemens en plannen. “Waarin zou je beter willen worden?” vroeg Christel ons. We noemden onze eigen talenten en bespraken elkaars kwaliteiten. En na afloop proostten we op een leerzame dag en sloten we af met een barbecue.