Studenten met een praktijkopdracht

3 januari 2022

Aanbod

In de periode van 31 januari tot 15 april gaan eerstejaarsstudenten van de opleiding Bedrijfskunde aan de Associate degrees academie aan de slag met het maken van een omgevingsanalyse en met één of meerdere procesoptimalisaties binnen een organisatie. Tenminste, als zij hiervoor een geschikt bedrijf kunnen vinden. Zonder praktijkopdrachten kunnen studenten namelijk niet worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Voor deze studenten zijn we op zoek naar een aantal bedrijven waar ze deze opdracht kunnen uitvoeren. Het liefst 2 groepen studenten van 5 á 6 studenten zodat we het eindresultaat kunnen vergelijken. Kan dit bij jouw organisatie of bedrijf?

Wat levert het op?

Een presentatie en rapportage waarin kort en krachtig de interne en externe omgeving van de organisatie in kaart is gebracht. Plus een advies op een procesverbetering binnen een afdeling van je organisatie.

Wat hebben de studenten van je nodig?

Kort gezegd: tijd, informatie, medewerking en aandacht. De rest leggen zij graag uit in een persoonlijk gesprek.

Aanbod of vraag?

Het zou een vraag kunnen zijn, omdat er ook wat tijd en energie van het bedrijf wordt gevraagd maar we noemen het tóch een aanbod. Want hoe vaak krijg je de kans op een uitvoerige analyse van je organisatie?

En mocht er een gemotiveerde student bijzitten, dan kan die natuurlijk direct worden uitgenodigd om volgend schooljaar af te studeren binnen je bedrijf. Kun je hem of haar gelijk inlijven als medewerker. Want, goed personeel is moeilijk te krijgen…

Reageren

Reageer hier onder op dit artikel