Aan de slag met ziekenhuisgips

18 april 2018

Match

Een nachtelijke wandeling, veel spelletjes doen en genoeg snacks om overeind te blijven. Het zijn de ingrediënten van de twintigste marathon die MJW De Klup afgelopen vrijdagnacht organiseerde. Een hele nacht wakker blijven was best een pittige opdracht voor de 20 deelnemende kinderen, maar ze hebben het op eentje na allemaal volgehouden.

Rond de klok van 8:00 uur halen de kinderen net een frisse neus op het terrein voor De Klup aan de Kapelaan Kockstraat. Even een rondje rennen helpt tegen de beruchte ‘inkakmomenten’. Daarna staat er een heerlijk ontbijtje op hen te wachten, verzorgd door onder andere onze partner Sardonos. Volgens de leiding is het belangrijk om goed te blijven eten, want de kinderen worden behoorlijk beziggehouden gedurende de nacht. “Als je stil gaat zitten, val je in slaap, dus we hebben een heel draaiboek met activiteiten. Rond 4:30 uur hebben we een flinke wandeling over de Welberg gemaakt. Daarna waren ze wel erg moe allemaal dus toen mochten ze cola drinken en chips eten”, vertelt Bo van Loenhout, voorzitter van De Klup.

Saamhorigheid
Doelstelling van De Klup is om kinderen in de leeftijd vanaf 8 jaar sociaal en creatief bezig te laten zijn, waarbij ze zichzelf kunnen ontplooien en grenzen verleggen. De onderlinge saamhorigheid tijdens de nachtmarathon is groot, want iedereen wil graag de eindstreep halen. “Tijdens de wandeling moesten we elkaar soms echt meetrekken. Maar het is vooral heel gezellig. Ik vind het niet moeilijk om wakker te blijven, want ik oefen thuis vaak met laat naar bed gaan”, vertelt de 9-jarige Jessica.

Nog een nachtje
De leiding had tal van activiteiten verzonnen rond het thema ‘Mysterieland De Klup’, vanwege vrijdag de dertiende.

Zo gingen zij ook van echt gips maskers maken. Via Samen in de Regio is het contact gelegd met Bravis ziekenhuis die het gips voor deze gelegenheid beschikbaar heeft gesteld.

Om 12:00 uur mochten de ouders hun kroost weer komen ophalen. Het advies van de leiding is om eerst even te douchen en daarna te gaan slapen tot een uur of 17. Om vervolgens ’s avonds weer op een normale tijd naar bed te gaan om niet helemaal uit het ritme te raken. De 9-jarige Rohan heeft het naar z’n zin gehad. “Ik zou zo nog een nachtje kunnen”, voegt hij er stoer aan toe.