Op bezoek bij FabLab

8 mei 2017

Match

Belofte maakt schuld, luidt het spreekwoord. Tom Zoutendijk kwam zijn belofte namens het FabLab dan ook zeker na. In het jaar 2016 wisten stichting Samen Werken en FabLab elkaar al te vinden. Toen mocht de één twee laptops in ontvangst nemen met als voorwaarde dat een workshop in return werd aangeboden. Op 1 mei was het dan zo ver, de tegenprestatie werd, zoals afgesproken, uitgevoerd.

“ Het was een zeer gemêleerd gezelschap medewerkers en kunstenaars van stichting Samen Werken dat maandag 1 mei een rondleiding kreeg bij het FabLab. Een aantal van hen was nog niet zo lang gelden uit Syrië en omstreken gekomen. Dat maakte het extra bijzonder om hen te mogen ontvangen.

Er was grote interesse in de mogelijkheden die het FabLab biedt – 3D printen, lasersnijden, frezen etc. Zelf je eigen ontwerpen en ideeën verwezenlijken. En als dat niet zomaar vanzelf gaat daarbij geholpen worden. Vanwege de voorstelbare taalbarrière bij de Syriërs ging het soms met handen en voeten, maar dat mocht de pret niet bedrukken.

Het was na afloop duidelijk dat we zeker een aantal van deze bezoekers terug zullen zien. Wie weet maken deze personen nog eens zijn of haar beroep van 3d of 2d tekenwerk, van printen of van laseren. Voor FabLab zeker de moeite waard om hen te inspireren! “, aldus Tom Zoutendijk.