Denktanksessie ‘Arbeidsparticipatie’ geeft frisse blik

16 april 2019

Evenementnieuws

Netwerken zijn er in verschillende soorten en maten. Met het netwerk van Samen in de Regio weten we ons te onderscheiden. Samen de schouders eronder, dat is de sfeer. Zo was dat ook bij de Denktanksessie ‘Arbeidsparticipatie’, waar partners uit het maatschappelijk werkveld en uit het bedrijfsleven bij aanwezig waren.

Meer mensen aan het werk
En met partners in het netwerk met zo’n verschillende achtergrond, is de uitkomst van een gesprek aan tafel altijd verrassend en verrijkend. De Denktanksessie hebben we benut om met het netwerk te ‘sparren’, hoe de opbrengst van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN nog beter kan zijn. Hoe gaan we zorgen, dat meer kandidaten goed voorbereid zijn op een bezoek aan bedrijven?

Goede voorbereiding
En dat gaat lukken! Werkgevers vertellen over hun verwachtingen. In kleine groepen gaven de deelnemers van deze Denktanksessie een waardevolle feedback op het Inspiratieprogramma van het Werkcentrum voor de kandidaten. Een programma van korte sessies, waar de kandidaten samen komen, om hen voor te bereiden op een bezoek aan bedrijven. Een goed programma en met de suggesties uit deze Denktank kan het alleen maar beter worden.

Sociaal kapitaal
Een goede voorbereiding geeft meer kans op succes, op een baan. En een baan is de kans, om mee te doen, erbij te horen, te kunnen zorgen voor een ander, ofwel sociaal kapitaal. Niet het werk op zich, wel het sociaal kapitaal is de (onbewuste) drijfveer, om aan het werk te gaan.

K(P)rachtig netwerk
Met partners die het samenwerken op hun netvlies hebben staan, staat het netwerk van Samen in de Regio als een huis. Dat blijkt ook weer bij deze bijeenkomst. Met zijn allen gericht op DOEN. De juiste voorbereiding voor meer kandidaten, dat gaan we DOEN in de komende maanden.

Wat een geluk!
De kandidaten belonen we met een geluksmoment … Leo Bormans, de expert als het om geluk gaat, komt in september voor hen naar Bergen op Zoom en laat hen beleven hoe dichtbij geluk kan zijn. Net zoals hij dat deed bij het Werkgeverscongres in theater de Maagd.

Met dank aan de mensen van Bouwmensen Zuidwest bij wie we weer konden rekenen op een gastvrij ontvangst!