Versterking voor de Voedselbank

30 maart 2020

Match

Vanaf het moment dat de maatregelen rondom het coronavirus werden aangekondigd, veranderde ook het patroon van boodschappen doen voor veel supermarktklanten. Extra voorraad werd ingekocht. Dit trof in eerste instantie ook de aanlevering van restanten bij de Voedselbank. Ton Rasink, bestuurslid HR bij Goed Ontmoet, laat weten dat er in ieder geval voor de volgende week voldoende is. “We kunnen niet heel ver vooruit kijken nu. Extra verse groenten zijn wel nog zeer welkom.”

Een andere uitdaging waar zij voor staan, is de werkzaamheden in de voorbereiding van de voedselpakketten draaiende te houden, denk aan vrachtwagens lossen, producten ompakken, pakketten sorteren. Het bestand van vrijwilligers is hier en daar ‘op leeftijd’, weliswaar fysiek fitte ouderen, maar nu toch maar beter thuis blijven. En klachten als hoesten en niesen bij een verkoudheid, betekenen nu ook; thuisblijven.

Kwetsbaar team
Het team van vrijwilligers is daarom kwetsbaar. Ton Rasink, bestuurslid HR bij Goed Ontmoet, vraagt Samen in de Regio wat wij kunnen betekenen in het werven van vrijwilligers. Goed Ontmoet is partner van ons netwerk, net als VIP Bergen op Zoom (Vrijwilligers Informatie Punt). Deze partijen kunnen nu veel voor elkaar betekenen, belangrijk om die te verbinden. Bovendien plaatsen we een oproep voor vrijwilligers op onze website in de rubriek ‘Vraag & Aanbod’ en geven daar bekendheid aan in social media.

Gezocht: Sterke mannen voor het zware werk op vrijdag
We kregen veel reacties op dit bericht. Bij het opstarten van de werkzaamheden voor de nieuwe week gaan nieuwe vrijwilligers direct het team van de Voedselbank versterken. Voor vrijdag kunnen zij nog sterke mannen gebruiken. Enkele vrijwilligers staan op een reservelijst en zijn beschikbaar om direct op te roepen als iemand uitvalt.

“Prettig om met deze versterking van ons team de nieuwe week in te gaan. Daar krijg je in deze crisis een warm gevoel van”, Ton Rasink van de Voedselbank zet alles op alles. Samen in de Regio doet er alles aan, om op alle fronten een bijdrage te kunnen leveren. Mooi dat dat voor de voedselbank zo snel gelukt is