Don Bureau geeft maatschappelijk tintje aan bijzondere werkdag

6 september 2019

Match

De collega’s van Don Bureau werken heel de week op allerlei projectlocaties. Maar op vrijdag zijn ze ‘binnen’. Zo ook de vrijdag waarop de teambuilding gepland stond. Het was gezellig binnenkomen op hun mooie locatie aan de Prins Bernhardlaan. Niet alleen de koffie stond klaar, voor iedereen lag er ook een witte polo met het kleurige logo van Don Bureau. Het programma van de dag was nog niet bekend. “Iets met een zorgboerderij,” was wat een van hen wist. Maar wat er verder ging gebeuren? Geen idee. En wie had dit bedacht? Samen in de Regio natuurlijk, samen met twee collega’s van Don Bureau.

Drie locaties. En inderdaad ook een zorgboerderij.
Voor de medewerkers van Don Bureau is het niet vreemd om als team een bijdrage te leveren aan een goed doel. Eerder zetten zij sportieve prestaties neer en sloten aan bij bestaande initiatieven.

Don Bureau werd onlangs partner van Samen in de Regio. De twee collega’s uit het team werden enthousiast en bedachten dat dit netwerk een mooie kans biedt, om de betrokken kant van Don Bureau te laten zien.

Bij Samen in de Regio laten de maatschappelijke partners het namelijk weten als zij helpende handjes kunnen gebruiken. Zo was de match met Don Bureau snel gevonden en wel drie keer. Verdeeld in kleine groepen gingen zij op pad naar Zorghoeve Kakelbont in Dinteloord, Stichting Titurel voor langdurige zorg en dagbesteding in Putte en zorgboerderij Power to Get up, onlangs verhuisd naar Wouwse Plantage. Daar staken zij de handen uit de mouwen en dat was niet mis.

Even wat anders dan een werkdag
“Iets met een zorgboerderij” dat klopte, maar wie had gedacht dat er een hoogwerker aan te pas zou komen, dat de witte polo’s hier en daar werden ingeruild voor een overall voor een stevige verfklus. Dat kaplaarzen goed van pas kwamen en dat je flink door de knieën moest? Niemand. Niemand had van tevoren ook bedacht dat je in één dag met een paar collega’s op deze locaties het verschil kunt maken.

 

 

Voor het personeel en voor de cliënten op deze locaties. “De klus in onze stal is helemaal af! Dat hadden we nooit durven hopen. En het ziet er gelikt uit. We zijn er ontzettend blij mee”, vertelt Tamara Langenberg. De houten gevel van een immens grote schuur is weer een paar jaar weerbestendig gemaakt en een houten speelboot staat weer in de lak. Gelukt! De vijver van Titurel kreeg een waterval en is voortaan gemakkelijk te onderhouden door de cliënten. Gelukt! De nieuwe stal van Power to Get Up kreeg een nieuwe look met een geschilderde wand. Gelukt!

Wat een geluk!
Het team van Don Bureau deed ontzettend goed hun best. Arja van der Linden van Don Bureau liet namens het team weten: “de maatschappelijke teambuilding via Samen in de Regio is ons erg goed bevallen. Met kleine groepen hebben we een zinvolle bijdrage kunnen leveren. We kijken terug op een heel geslaagde dag.”

Dat zegt alles, bij Don Bureau zijn ze niet alleen goed als adviseurs en ingenieurswerk op infrastructurele projecten. Betrokken ondernemen staat bij hen op de agenda en daarvoor krijgen ze een TIEN!